No hi ha mal temps, sinó roba inadequada

El fred s’acosta.
Caram,quina manera de començar, oi?

Tampoc n’hi ha per tant, segurament ja te n’havies adonat, tenim el nòrdic o l’edredó posat al llit i la majoria hem fet el canvi d’armari.

Així que sí, és real i no és tan greu. Només cal que ens adaptem per continuar gaudint de les activitats a l’aire lliure.

I com?Primer amb ganes i motivació, sense això no sortiríem ni del llit. I recorda, la vida està allà fora.

Segon i al que anem… la vestimenta.

Parem atenció ràpidament als principals motius pels quals passem fred:

– Refredament per conducció: es produeix per contacte amb una superfície freda, per exemple si seiem sobre una pedra freda.
– Refredament per radiació: emanem escalfor, però no la retenim.
– Refredament per transpiració: la nostra roba no evacua la nostra suor, llavors queda molla i es refreda.
– Refredament per convecció: espai entre el cos i la roba.

Ara que això ja ho tenim clar, quin és el secret per no passar fred?

Vestim-nos seguint la teoria de les 3 capes (anem de dins en fora)

👉 1a capa: és la que està en contacte amb la nostra pell, ha d’adaptar-se perfectament al cos. No hi pot haver espai entre el cos i la roba tèrmica. Per aquesta raó és important que tingui el punt d’elastà mínim que ofereixi l’elasticitat suficient. No ens pot quedar com una samarreta de cotó.
També és molt rellevant que sigui transpirable cap a fora del cos, per facilitar l’evaporació de la suor. No només pensem en les samarretes, també ho són les malles, els guants…

✌2a capa: la seva missió és evitar que s’escapi la calor que generem, llavors han de ser aïllants però igualment transpirables. Tenim gran varietat de productes al mercat tant en fibres sintètiques (polièsters) com en naturals (llanes). Ho són els polars, els pantalons de trekking…

👌3a capa: ens protegeix de les agressions externes, com la pluja, el vent, la humitat… Cal que sigui el més transpirable possible també, i resistent, ja que al ser la capa més externa pot patir rascades, abrasions i estrips. Ho són les jaquetes, tallavents, impermeables…

En definitiva, no ens tanquem a casa hivernant fins a la primavera, ni ens folrem amb 100 capes com una ceba, que no ens permeten moure, només és qüestió de vestir-se convenientment, com diu la dita noruega «no hi ha mal temps, sinó roba inadequada».

Foto: 2r Fotografia

Models: Raquel i Pol

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *