persona con luz fontal

Que la foscor no sigui excusa

Si ets de les que surten al matí, això et pot semblar només curiós.

Però si ets de les que no tenen més opció que fer-ho a la tarda, la cosa és ben diferent.
Què passa quan arriba aquella època que el dia es va escurçant a pas de guepard, fins a atrapar la nostra hora de fer exercici físic a l’aire lliure?

Abans que responguis a la pregunta anem a fer comptes.
Posem per exemple que a les 19 h estem on fire fent esport… doncs agafant aquella hora com a referència, el dia 20 d’octubre està previst que es faci fosc a les 19:03 😮, i continuarà sent fosc a aquella hora fins al 20 de març, això són 5 mesos, o sigui 22 setmanes.
Diguem que surts només un dia a la setmana i cada cop fas 1,5 h… ens surten un total de 33 hores d’exercici.
I si surts 2 dies a la setmana, 66 hores, fàcil operació 😆.

Ara sí, ja podem contestar.

Doncs encenem la bombeta (o el led 😜), posem llum a la foscor i seguim.

I com? Si ja tens frontal perfecte, i sinó… et passo uns quants consells per fer-te amb un.

Lumens: mesura la quantitat de llum visible, com més lumens més brillantor. Amb uns 100 lm mínim ja podria valdre, i d’allà cap amunt, amb 400 anem més que sobrades. Així i tot molt millor un de 400 que un de 100, en el següent punt entendràs el perquè.

Autonomia: Són les hores d’ús real. Les marques ens donen dades amb una bateria o piles al màxim. Normalment, un frontal ens dona l’opció d’utilitzar-lo en diferents potències de llums, la seva màxima i inferiors, llavors l’autonomia dependrà de l’ús que li donem. A més lumens menys autonomia, per exemple (cada model és diferent), un frontal de 450 lm que ens durés a potència màxima 2 h, i si l’uséssim a 100 lm, ens durés 8 hores. En aquest cas, tindries un llum potent per si et cal en una ocasió concreta, i aniràs sobrada d’autonomia amb una llum suficient.
Sí? Continuem.

Piles o bateria: La primera opció sempre hauria d’anar acompanyada d’un joc de recanvi a la motxilla, la segona hem d’anar controlant l’ús i recordar-nos de posar-la a carregar quan toqui. Alguns frontals admeten les 2 opcions, millor llavors anar sempre amb bateria, i un joc de piles a estrenar per si de cas a la bossa.

Llum vermella (com a extra): Molt interessant per no enlluernar i deixar cegs als companys quan parem a beure aigua …

Estanquitat: Es qualifica amb la IP o IPX, amb escala del 0 al 9. 0 és sense cap protecció i 9 el màxim, a partir del 7 ja es consideren submergibles, recomanaria mínim del 4.

Altres ítems a tenir en compte: el pes, la comoditat… tot suma, com més lleuger millor, cinta ample per a que no rellisqui i que sigui reflectant per ser vistos pel darrere…

Una altra opció, la del llum de pit en comptes de la de front. Com tot té els seus pros i contres. Pot ser més còmode que portar la cinta al cap, i fins i tot alguns van amb una llum extra vermella per dur-la a l’esquena, però hem de tenir clar que la llum no enfocarà allà on mirem si girem el cap.

Com tot és qüestió de provar, adaptació i/o conformisme 😉.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *