La millor motxilla

Una de les coses que més em pregunten és… quina motxilla em recomanes per fer marxa Nòrdica.

Tipus ronyonera, d’esquena, de quants litres, sí, litres que ningú s’espanti, el volum és mesura en litres, sempre que hi penso em ve la mateixa imatge al cap 😜.

Doncs com la majoria de les coses… depèn, tot depèn de les teves necessitats, sobretot de com serà de llarga la teva sortida, no és el mateix una activitat d’hora i mitja que una de 6 hores, o una travessa de quatre dies. Fins aquí tot lògic, tampoc calia que vingués jo a dir-t’ho.

Ara sí, anem a la teca de la motxilla, anem de més a menys important, per si t’avorreixes llegint, i no arribes al final 😉.

Còmode: I per còmode em refereixo sobretot que els tirants de la motxilla no et caiguin en fer 4 passes, és un cas supercomú. Els tirants amples i encoixinats, la corretja de pit i de cinturó són aposta segura, a més equilibraran el seu pes.

Convé destacar per la marxa nòrdica… sense volum lateral perquè el teu moviment de braceig flueixi correctament amb total llibertat.

Funcional: De fàcil i ràpid accés al seu interior, soc una amant de les clàssiques cremalleres, passar i depassar cintes per sivelles és tot un desafiament per la nostra motricitat fina i paciència 🫣. Les butxaques exteriors són molt útils per guardar-hi coses petites i d’ús més constant.

Lleugera: si trobes pesada la motxilla buida, anem malament, creu-me, val la pena invertir per reduir pes. Per benestar i salut redueix pes, tant en la motxilla com en la càrrega que transportaràs.

Estable: important que no reboti ni vagi trontollant d’un costat a l’altre tot el camí, vaja, que ens quedi enganxada i ens segueixi tots els moviments fins a la fi del món.

Resistent: De material altament resistent als estrips i a l’aigua, costures reforçades…

A tenir en compte també: amb bidons o bossa d’aigua per poder beure sense despenjar-te-la, sistema de transpiració a l’esquena, detalls reflectants, amb funda impermeable, amb elàstics exteriors per transportar la jaqueta i altres…

Ho sé, tot això no és poc, però sí molt rellevant. Del que hi posem a dins ja en parlarem un altre dia.

Un darrer consell… emprova-te-la, no totes les persones som iguals, per tant, no totes les motxilles són per a tothom, tria la que més s’adapti a tu 👍.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *